Как да запазим свежестта и еластичността на кожата на лицето и да се предпазим от бръчки? » Храна и Баланс
Как да запазим свежестта и еластичността на кожата и да се предпазим от бръчки

Как да запазим свежестта и еластичността на кожата на лицето и да се предпазим от бръчки?

Добави в любими (1)
Затвори

Как да запазим свежестта и еластичността на кожата на лицето и да се предпазим от бръчки?

За да запазите свежестта и еластичността на кожата на лицето и да се предпазите от бръчки, е важно да се грижите за нея по следния начин:

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30 Поддържайте хидратацията: Пиете достатъчно вода и използвайте влагозадържащи кремове или спрейове, които ще помогнат на кожата ви да се запази хидратирана.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30Използвайте слънцезащита: Защитете лицето си от вредните UV лъчи, като прилагате слънцезащитен крем с подходящ фактор защита всеки ден, дори и през зимата.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30 Поддържайте здравословна диета като Зоната: Консумирайте хранителни продукти, богати на антиоксиданти, включително плодове, зеленчуци, сурови ядки и риба, които подпомагат кожата да се защити от свободните радикали.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30Правилно почистване и хидратация: Почиствайте лицето си нежно със средство за почистване, подходящо за вашия тип кожа, и нанасяйте хидратиращ крем два пъти на ден.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30Избягвайте прекомерното излагане на стрес: Стресът може да има негативен ефект върху кожата. Опитайте се да намалите стреса в живота си чрез отпускащи техники, като йога, медитация или спорт.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30Спазвайте добър сън: Здравият сън е важен за възстановяването на кожата и предотвратяването на умората и стреса върху нея. Опитайте се да спите достатъчно часове всяка нощ.

ККККККЛЛЛЛЛЛЛ30Избягвайте тютюнопушенето: Пушенето вреди на кожата и ускорява процеса на стареене, включително появата на бръчки. Ако пушите, разгледайте възможността да спрете. Прочетете книгата на Алън Кар -„Не пуша вече“ може да ви бъде много полезна.

Ето няколко упражнения за лицето, които може да включите в своята рутина за грижа за кожата:

1. Усмивки с широка уста: Отворете устата си възможно най-широко и усмихнете се. Повторете това упражнение няколко пъти, за да затегнете мускулите около устните и бузите.

2. Приплъзване с показалеца: Плъзнете нежно върха на показалеца си по веждите от вътрешната част към външната. Това упражнение може да помогне за тонизиране на мускулите на челото и намаляване на бръчките.

3. Кръгови движения с палеца около очите: С нежни движения на кръг с палеца, масажирайте областта около очите върху деликатната кожа. Това упражнение може да помогне за стимулиране на кръвообращението и разтоварване на напрежението.

4. Леко почукване с пръсти по цялото лице: Използвайте върховете на пръстите си, за да направите леки почуквания по цялото лице. Това упражнение може да помогне за стимулиране на кръвообращението и освежаване на кожата.

5. Поза на „патица“: Стойте прави и изтеглените, след което придвижете устните си напред, като издърпвате устните надолу към зъбите си. Дръжте тази поза за няколко секунди и след това се върнете в началната си позиция. Повторете упражнението няколко пъти, за да затегнете мускулите около устните и брадичката.

Винаги бъдете нежни с кожата на лицето и изпълнявайте упражненията с лекота. Преди да започнете нова рутина за лицето, е добре да се консултирате с дерматолог или специалист по грижа за кожата.

[qrcodetag_from_goaskle_com/]

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Максимален размер на файл за качване: 64 MB. Може да качите: изображение, видео, документ, текст, архив. Връзките към YouTube, Facebook, и други услуги, вмъкнати в текста на коментара, ще бъдат автоматично вградени. Drop file here

Количка
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се в Магазин