Физическа активност » Храна и Баланс
Physical activityng

Физическа активност

Добави в любими (0)
Затвори

Количеството движение и спорт, което трябва да извършвате, зависи от много фактори, включително вашата възраст, физическа форма, здравословно състояние, цели и предпочитания. В общи линии, обаче, здравни експерти препоръчват, че възрастните лица (между 18 и 64 години) трябва да получават поне 150 минути умерена до интензивна физическа активност всяка седмица, или поне 75 минути интензивна физическа активност, комбинирана с мускулна активност на всички мускулни групи на тялото поне 2 пъти седмично. Това може да включва дейности като ходене бързо, бягане, плуване, колоездене, танци, аеробика и други.

Най-важното е да намерите баланс, който отговаря на вашите нужди и възможности, и да се стремите да бъдете активни редовно, съобразявайки се с вашето физическо здраве и лични предпочитания.

hranaibalans.com

Ето няколко стъпки, които може да последвате, за да започнете да спортувате:

 1. Задайте си цели: Първата стъпка е да си поставите ясни и реалистични цели. Може да бъдат свързани с физическата ви форма, здравето, енергията или други аспекти, които искате да подобрите.
 2. Изберете спорт или дейност, която ви харесва: Изберете спорт или физическа активност, която ви интересува и ви прави щастливи. Това може да бъде ходене, бягане, колоездене, плуване, танци, йога, фитнес, тенис, баскетбол, футбол и други. Изберете нещо, което се забавлявате да правите и ще бъде по-вероятно да го поддържате по дългосрочно .
 3. Започнете постепенно: Ако не сте физически активни от известно време, е важно да започнете постепенно и да увеличавате интензитета на активността ви с времето. Постепенното нарастване на физическата активност ще ви помогне да избегнете травми и да се адаптирате по-лесно към новия начин на живот.
 4. Правете план и график: Съставете план и график за тренировките си, като определите кога и колко често ще спортувате. Поставете го във вашата програма и го следвайте по възможност. Редовното спортуване е ключът към постигането на добри резултати и подобряване на физическата ви форма.
 5. Намерете си мотивация: Намерете си мотивация, която да ви поддържа да продължавате да спортувате. Това може да бъде вътрешна мотивация, като подобряване на здравето или самочувствието ви, или външна мотивация, като споделяне на опита си с приятели или участие в състезание .
Regenerate response

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Максимален размер на файл за качване: 64 MB. Може да качите: изображение, видео, документ, текст, архив. Връзките към YouTube, Facebook, и други услуги, вмъкнати в текста на коментара, ще бъдат автоматично вградени. Drop file here

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВърнете се в Магазин