Ползите от диета "Зоната" » Храна и Баланс
Ползите от диета "Зоната"

Ползите от диета „Зоната“

Добави в любими (0)
Please login

 

Храна и БалансДиетата „Зоната“ привлича вниманието поради редица потенциални ползи за здравето:

 1. Контрол на теглото: Диетата „Зоната“ подсказва, че балансирането на макронутриентите и поддържането на стабилност на кръвната захар може да помогне при контрола на теглото. По-малко колебания в нивата на инсулин могат да доведат до по-малко усещане за глад и по-малка склонност към консумация на излишни калории.
 2. Подобрено сърдечно-съдово здраве: Избирането на здравословни мазнини, като мононенаситени и полиненаситени мазнини, и контролирането на гликемичния индекс на храните може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.
 3. Поддържане на стабилно ниво на енергия: Зоната на благополучието, която този режим се стреми да постигне, може да ви помогне да се чувствате по-енергични през целия ден.
 4. Подобрена инсулинова чувствителност: Диетата „Зоната“ може да помогне за подобряване на чувствителността на клетките към инсулин, което е важно за предотвратяване на диабет тип 2.
 5. Способност за подобрение на спортната издръжливост: Някои хора използват диетата „Зоната“ за подпомагане на физическата им активност и подобряване на спортната им издръжливост.

Метаболитни промени

–  Подобряване на ежедневната ви физическа форма .

–  Намалено желание за въглехидрати, което с времето може да изчезне и напълно.

Неврологични промени

–  По-бързо наспиване и сънят е здрав и спокоен

– Умствена концентация

– Намаляване на главоболията

– Всеобщо усещане за здраве

Състояние на кожата

–Здравина на ноктите

– Здравина на косата

– Кожата се подмладява

Здраве на стомашно – чревния тракт

– По – лесно изхождане и лекота в стомаха

– Без подуване и дискомфорт

Важно е да се отбележи, че ефективността на диетата „Зоната“ може да варира от човек до човек и зависи от множество фактори, включително индивидуалните нужди, цели и здравословното състояние. Преди да започнете нов хранителен режим, е важно да се консултирате със здравен специалист, за да определите дали той е подходящ за вас.

 


 За какво още ни помага ЗОНАТА?

Хранителен режим в Зоната за понижаване и отърваване както и напълно оздравяване на всички възпаления, предизвикани от неправилното ядене и яденето по инерция, както и така нареченото “емоционално ядене” . Целта ни е да се превъзпитаме да се научим да се Храним с полезна и жива балансирана и Зонова Храна, освобождавайки се от навика да Ядем или да вкараме в телата си безумни шлаки, без да се замисляме. Над 70% от имунната система е въпрос на добра храносмилателната система и най-вече – на добре функционираща чревна бариера. Нашите черва са като селективно сито, благоДарение на което получаваме полезните хранителни елементи и което не допуска в организма вредните. Така се случва в една зонова храносмилателна и правилно функционираща система. Само че, под влиянието на куп неща, свързани с “модерния начин на живот” , тази бариера или сито при все повече хора е почти несъществуваща. Състоянието се нарича синдром на пропускливите черва и при него храносмилателната система развива „течове“, позволяващи на вещества, които обикновено се смилат или изхвърлят от тялото, да навлизат в кръвообращението. И тялото реагира по безброй начини, като основните признаци, с които то ни съобщава, са Болестите.

1 коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Максимален размер на файл за качване: 64 MB. Може да качите: изображение, видео, документ, текст, архив. Връзките към YouTube, Facebook, и други услуги, вмъкнати в текста на коментара, ще бъдат автоматично вградени. Drop file here

Количка
0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВърнете се в Магазин